Spaţii de birouri

Grand Hotel du Boulevard este situat în inima orașului București, având o amplasare premium, ce garantează avantaje importante, locație centrală și ușor de accesat, atât cu mașina cât și prin sistemul de transport public, fiind situată la intersecția Bulevardelor Regina Elisabeta și Calea Victoriei, în centrul istoric al capitalei.

Clădirea Grand Hotel du Boulevard, în actuala restaurare, reunește toată grija și îndemânarea constructorilor și restauratorilor, într-o destinație nouă a spațiilor, prin trasformarea întregii clădiri în spații pentru birouri. Astfel la toate cele 4 etaje se găsesc săli multifuncționale, de întruniri și de birouri de tip open-space.

Parterul etalează o gama largă de funcțiuni, care beneficiază cu precădere de multitudinea decorațiunilor murale, minuțios restaurate, ce conferă edificiului distincție și personalitate.

Accesul principal, din Bulevardul Elisabeta, se face printr-un vestibul larg de marmură albă, dotat cu garderobă și recepție, ce se deschide către holul central. Scara de onoare cu trepte de marmură și balustrada din fier forjat sunt componente originale ale holului.

În partea opusă scării se afla cafeneaua, care își păstrează configurația și decorul conceput de Alexandru Orăscu: trei travee ușor inegale, cu coloane degajate și pilaștri din stuco-marmură, scafe și grinzi acoperite cu ciubuce și medalioane din stuc policrom.

Aceleași elemente neoclasice se regăsesc și în salonul oval. Restaurarea lor, bazată pe analize stratigrafice și probe de curățare, a necesitat numeroase operațiuni de specialitate.

Cel mai amplu și spectaculos spațiu interior este sala multifuncțională, care a fost inițial o simplă curte interioară. În 1889, arhitectul Albert Galleron a acoperit-o cu o modernă structură metalică, iar în 1905 a fost amenajat aici salonul mare al restaurantului. Un imens plafon vitrat se reflectă în oglinzile venețiene ce alternează cu vibrațiile stuco-marmurei din arcade. Stucaturile poleite cu foiță de aur și candelabrele de cristal de Bohemia, împreună cu completa restaurare a marmurei, decorațiunilor murale și a oglinzilor, reîntregesc imaginea ambianței eclatante a marelui salon.

Spațiile laterale ce odată erau destinate comerțului, au fost de asemenea consolidate și restaurate pentru a avea aceeași funcțiune, mai ales datorită amplasării și accesului central direct din principalele străzi ce delimitează clădirea astăzi: Bulevardul Elisabeta și Calea Victoriei. Actuala restaurare prevede separarea funcțiunii principale a saloanelor parterului de fluxul comercial, care dispune de accese proprii, din Calea Victoriei, pentru clienți si marfă, și de spații de depozitare și anexe. O altă intrare secundară din Strada Beldiman este special amenajată pentru aprovizionare și personal restaurant.